Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 20:10 - Бог
Автор: mnooogo Категория: Други   
Прочетен: 2513 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2012 08:39




Бог е всичко, дори вечността!!
Бог е навсякъде ако е бог.Даже там където няма нищо.Така се подържа баланса на безкрайността,Вселената се разширява до безкрайност и нищото,което е също бог ,абсолютния вакуум се изпълва непрестанно с материя,която се разширява. Ако на някои места бог е в повече или е по-близо до нас,а на други места е в по-малко или го няма, значи не е бог.По тази логика или бог е всичко или не е бог, а е някаква по развита от нас интелигентна сила или състояние която има  опоненти,врагове, които по някога дори го превъзхождат.Дявола например и т.н. Но не е така.
Бог е съзнателна материя проявяваща се в безпределно голями форми и системи изградени от безкрайно малки частици, които са едновременно енергия,вълна.

Ин Ян.
Ако бог се разглежда като част от ин ян т.е.той е бялата капка, а черната е дявола,то какво са тогава двете неща взети заедно?
Ето защо бог е ин ян като цяло, а процесите в него са ин и ян.
Така може.Само една забележка.Символа ин ян не е точно определение, защото по този начин - света е ограничен в един кръг.А истината е :
Светът е вечна,безкрайна съзнателна материя.Нека го наричаме бог.
Бог е всичко.
Тогава възниква въпроса защо като бог е всичко и по тази логика всеки от нас е част от  бог,хората се избиват,ядат животни които също  са част от бог-защото той е всичко?Войните,алчността и т.н защо са?Бог е всичко това и тъй като постоянно се превръща от една форма в друга,но нищо не изчезва, за него не е беда че умират хора, животни, звезди и дървета,защото практически умирайки те не изчезват, а се превръщат от една негова форма в друга!Ако изчезнат тогава е беда,но той няма да е бог тогава.Това което от наша гледна точка изчезва, от негова дори да се превръща в нищо, то пак е негова същност защото бог е съчетание от нещото и нищото.Той е и там където липсва материя.Това е неговото единно съзнание което осъзнава всичко.Информационна енергия.Съзнание.Всичко написано по горе нямаше да е истина, ако бог нямаше съзнание.Тъй като бог е всичко,нашето съзнание е част от неговото,всемирното съзнание.Част,но не всичкото съзнание и това е божественото решение.Хем да сме част от съвършенното съзнание, хем да не сме съвършенни!Колкото повече се осъзнаваме,толкова по добре.Несъвършенството в нас също е негово проявление.Само той е съвършен защото е всичко.
Информация.Информацията е сила, енергия чрез която бог управлява своите форми и процеси."Да бъде светлина" това е било начало на превръщане на една негова форма в друга.Не е било никакво начало, а продължение на превръщане на формите му от една в друга.Чрез информацията ние също можем да  управляваме нещата.Знаете за далекодействието.Науката е доказала, че ако два електрона се срещнат и си взаимодействат така, че спиновете им да станат еднакви,то след това и на безкрайно разстояние един от друг щом единия си смени посоката на спина в същия момент и другия си я сменя.Значи говорим за безкрайна скорост на информацията.Къде може да се случи това ако не в съзнанието на бог.Световното съзнание.Това е доказателство за съществуването на бог.Клетка.Вижте процесите в клетките.Вие не знаете какво ядете но е вкусно.Организма го разгражда и се опитва да се адаптира,да приеме това което му предоставяте.Когато разградените елементи достигнат до клетката,вижте как тя ги сканира,проверява за годност и тогава отваря врати,как се формират процесите.Как така тези прости химически елементи знаят какво да правят,къде да отидат,с кого да се свържат.Ако се свързваха погрешно щеше ли да ни има? "
Митохондрията е с функция която можем да сравним с една от най сложните машини, която човек не може да построи.Учените все още се чудят как става това, защото това е световното съзнание което може да бъде само частично разгадано.

ДНК е информация която идва от безкрайното минало за да ни даде безкрайно бъдеще!
Цветове и звуци.
Вече се знае че цветовете,звуците и всички човешки усещания са плод на нашето съзнание чрез душата.Светлината е безцветна,тя ни дава информация за цветовете които осъзнаваме но изработваме само с душата. Звуците,аромата,вкуса и усещането с кожата също се осъзнават и изработват като представи от човеката душа.Ние проявяваме творчество. Животните не.Защото не са научени да виждат нещата така и да творят.Макар че вече има опити със слонове които рисуват и др.животни, но тях ги учат хора.

История
Всичко което се случва в света, се случило в съзнателното тяло на вечния и безкраен бог.Всеки един процес който се е случил,случва се  или ще се случи е осъзнат от неговата душа.Всичко което се случва в нашето съзнание е аналогично.Тъй като нашето внимание се простира до ограничено големи обхвати,ние не можем да осъзнаем всичко в света и това ни различава от бог. От гледна точка на времето(което е условно понятие т.е. не е фактор който влияе на процесите в света),нещата които един човек може да осъзнае от миналото и настоящето са ограничени в рамките на векове и повече, 16 милиарда години назад има разкрития от науката,но този период е само един миг в сравнение с един много по-голям период да речем един милиард на десета степен  години.Един среден човешки живот-100 год.,в сравнение с този един милиард на десета степен години е само един миг.А пък този един милиард на десета степен години е също само един миг, ако го сравним с безкрайно количество степени на милиард години.Времето е разделено на минало, настояще и бъдеще и това не случайно.Миналото съществува във световното съзнание на бог.Настоящето също.Нашето бъдеще, също съществува в световното съзнание, защото в безкрайните степени на милиард години напред то вече се е случило.В неговото /бог/ всемирмото съзнание нашето бъдеще е вече минало.
Уникалното при бог е че за него всичко вече се е случило, но в същото време много неща за различните му  форми/ човека например/ тепърва се случват.Ще кажете как е възможно това.Да вземем електрона като пример-той се проявява едновременно като материя и енергия на няколко места?Това обяснява как някои хора, феномени виждат в бъдещето.
Невъзможно е да се повторят някои събития или форми абсолютно. Ако се повтаря събитие, то е чрез нови форми,а ако се повтаря форма тя е при други събития и обстоятелства които му влияят при израстването, за това нищо не е повторимо и няма обратен процес, има само безкрайно превръщане на едни форми на бог в други нови.Ще кажете това е несъвършенство?Да така е и то е присъщо на бог!Ин Ян!. Съвършенството крепи несъвършенството и обратно. Никоя форма не може да се върне в миналото освен чрез съзнанието.Опитайте да забравите нещо. Дали ще можете?    Дори да не си спомняте,всяко едно събитие може да ви бъде възстановено по някакъв начин, защото то не съществува само във вашия мозък. Това събитие което ви се случва е част от световното съзнание където всичко вече е запомнено за вечни времена.
Защото бог е всичко.












Гласувай:
0


Вълнообразно


1. lisa19 - Добър ден.
21.04.2012 10:34
Е, все пак някой каза нещо по нормалата. Разум, съзнание или каквото и да е, за мен в този живот няма бог. Ирационални светове, травмирани съзнания и прочие, повече вярвам на второто. В моето съзнание няма такава тръпка. Виж сега, нека хората си вярват. Не ми пречи. В компютъра отнякъде имам един цитат, на който му дойде времето да го сложа в твоя блог. Ето го:
"„Внимавайте някой да не ви заплени с философията си“.
А защо на някой ще му е нужно да убеждава другите? Ето един хубав въпрос относно реалния свят. Виждам няколко варианта:
- С користни намерения
- От тщеславие
- С цел да ни „отвори очите“, т.е. да ни помогне, да ни „извади от матрицата“
- От нямане какво друго да прави
- С цел да подложи вижданията си на изпитания
- С цел лично развитие
и т.н."

И така, сега, в този момент користни намерения има и то много. Частицата бог ми се губи от полезрението. Има си правила, които човек трябва да спазва. Енергията не е нищо повече от това, че позитивно настроените хора виждат живота по-мъдро и го използват за свои цели. Някои от тях невярващи, използват съзнанието си не да доказват че такова нещо като бог няма, а се радват на простите и съдържателни неща които ги съпътстват. Вярващите са тези, които стават в известна степен доста агресивни и в истинския смисъл на думата лоши. С това само доказват своите несъвършенства, както и това, че с нищо не помагат на своята кауза. Е, човека едва ли някога ще стане съвършен. Едно от най-хищните животни. Това го казва философията. И е вярно.
цитирай
2. анонимен - Здравей
21.04.2012 13:00
ако говориш за този бог на когото се молят и за него убиват много си права.Такъв бог няма в този живот или е само една заблуда.Идва времето на осъзнатите хора.
цитирай
3. mnooogo - Lisa
21.04.2012 14:36
:-)
цитирай
4. lisa19 - 2. анонимен
21.04.2012 14:55
И за този, и за което и да е друго светейшество, което е кръгла нула 0, в което някои хора вярват и аз не знам защо. Аз имам съзнание. Влияя се от него и естествено в определени моменти обърквам нещо и друго. Човек съм в крайна сметка. Стига това объркване да не ми донесе неприятни последици спрямо моето развитие като човек. И не, че знам всичките 10 заповеди на невидимия, но не знам защо ми прави впечатление втората, която гласи следното: "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята" - Хе, самият бог отрича кумирите и самият той го е казал /според моята женска логика/ - не си въобразявайте и не слушайте кой какво ви говори. Ами прав е, защото самият той лъже. Затова предупреждава и хората. Тези заповеди са написани точно от хората и аз съм склонна да ги спазвам, но не като вярваща, а като един съзнателен и стойностен човек, който държи на достойнство, чест и почтеност. Сигурно наговорих големи глупости, особено що касае последните три напоследък забравени и отречени от хората човешки личностни качества. Те със сигурност помагат, но към тях трябва да се прибави и... хитрост, лицемерие и все пак далновидност. Така, че всеки може да си интерпретира каквато си иска постановка, моята е точно тази.
цитирай
5. lisa19 - mnooogo
21.04.2012 15:10
В интерес на истината, предпочитам любовта да е всичко, а не бог, но даже и тя не е всичко. Имаме един хубав български филм "Всичко е любов" с Иван Иванов. Хубав е, но не всичко е любов, защото има и омраза. А тя, омразата се появява тогава, когато любовта или обичта са некадърни, което ще рече, че когато човек се самозалъгва, то неговото въображение изкарва на показ неща, които не са истина. Любовта е чувство все пак, и то приятно, но да гледаш някой разпънат на кръст и търсиш съвет от него, според мен е допотопно и не особено ефективно. Питаш, пък не ти отговарят и какво сега, започваш сам да ровичкаш и търси. Имаме си и една много хубава приказка "Неволята учи". Та явно немия и невидим стоящ до теб или който и да е му посочва пътя, така ли. Цъ, не става. Човек сам решава какво да направи и как да го направи. Или ще се прецака, или ще го прецакат, или ще се осъзнае и направи това, което трябва. :) Въпрос на осъзнаване.
цитирай
6. mnooogo - Бог е всичко,
23.04.2012 09:30
той обича себе си, значи всичко е любов.А любовта не винаги е справедлива!!! Важното е че и да искаме и да не искаме ние хората, както и всичко останало сме част от него,вечното и безкрайното съзнание.Това ни дава основание да сме радостни,за тези които се осъзнават.Опознай себе си за да опознаеш вечното.Така е казано и върши работа.Има много заблудени,но има и истина в думите на Христос.Например когато казва яжте-хляба е моето тяло а виното което пиете е моята кръв, той обяснява точно това, че всеки е част от общото. Друг е въпроса че го тълкуват различно с цел заблуда и т.н.
цитирай
7. анонимен - Тук
29.04.2012 20:43
Да! Разбирането ти - ме радва.
И все пак внимавай и бъди съзнателен.
"ако го прочетеш отново ще разбереш,че защитавам твоите думи."

Цяла нощ един човек зовял „Боже, Боже!",
докато устните му започнали да кървят.
Тогава дяволът казал: „Хей, господин Наивнико!
Как става така, че крещиш цяла нощ и нито веднъж не си
чул Бог да казва: „Аз съм тук!" Ти призоваваше Бог
с такова усърдие и какво получи в отговор?
Ще ти кажа какво - нищо!"
Изведнъж човекът се почувствал вътрешно пуст и
изоставен. Дълбоко потиснат, той се хвърлил на земята и
заспал дълбоко. В съня си той срещнал Авраам, който го
попитал: „Защо съжаляваш, че възхваляваш Бог?"
Човекът казал: „Зовях и продължавах да зова, но Бог
нито веднъж не отговори „Аз съм тук."
Авраам обяснил: „Бог казва: „Твоето произнасяне на
Моето Име е Моят отговор. Твоят копнеж по Мен е
Моето послание към теб. Всички твои опити да стигнеш
до Мен са всъщност Моите опити да стигна до теб.
Твоето страхопочитание и твоята любов са примка, с
която да бъда уловен. В тишината наоколо всеки зов
„Боже!" е съпровождан от хиляди отговори „Аз съм тук".
цитирай
8. mnooogo - Авраам,дяволи и подобни
01.05.2012 09:41
не са ми познати.Единствения начин да позная бог е като опознавам себе си.Само вътре в мен той ми отговаря и като говоря с другите хора разбира се.:-)
цитирай
9. анонимен - Тук
01.05.2012 15:53
Разбирам те. Познавай и Себепознавай и ще
осъзнаеш, че Истината е много по - всеобхватна, отколкото
умът е в състояние да възприеме. Никоя мисъл
не може да улови истината.
В най - добрият случай може да сочи към нея.
Тя може например да гласи: " В същността си
всички неща са едно цяло. " или " Бог е всичко" .
Това е указателна табела, а не обяснение.
Да разберем тези думи означава да почустваме дълбоко в себе си
истината, към която те сочат.
цитирай
10. mnooogo - Така е,
01.05.2012 17:51
а сега малко за интелигентния дизайн.Има нови научни открития доказващи съществуването на бог.Но за съжаление за представени и от креационисти.Самата дума "дизайн" означава създаване а не начин на живот в различни форми и взаимоотношения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mnooogo
Категория: Други
Прочетен: 22453
Постинги: 8
Коментари: 28
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930